EU opdaterer sort liste over flyselskaber

EU-kommissionens opdaterede liste over flyselskaber, der ikke må flyve i Europa, fordi de er for usikre, er netop blevet offentliggjort.

”Selskaberne må ikke flyve i EU, men det betyder ikke, at de heller ikke må flyve indenrigs i de pågældende lande eller på internationale strækninger uden for EU. Vores medlemmer bliver løbende informeret om opdateringerne, så vi er sikre på, at de ved, hvilke selskaber der ikke opfylder EUs sikkerhedsregler”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer derfor danskere, der planlægger rejser uden for EU, til at tjekke listen eller spørge deres rejsebureau, hvordan de opnår bedst mulig sikkerhed på rejsen.

Det gælder bl.a. til Nepal og Indonesien, men alle flyselskaber i Nepal er blacklistede, og i Indonesien er kun syv flyselskaber godkendt til at flyve i EU. Til gengæld er alle flyselskaber i Kasakhstan nu fjernet fra den sorte liste.

Den opdaterede liste ligger på EU-kommissionens hjemmeside her: https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/modes/air/safety/air-ban/doc/list_en.pdf.