EU opdaterer sort liste over flyselskaber

EU-kommissionens opdaterede liste over flyselskaber, der ikke må flyve i Europa, fordi de er for usikre, er netop blevet offentliggjort.

”Selskaberne må ikke flyve i EU, men det betyder ikke, at de heller ikke må flyve indenrigs i de pågældende lande eller på internationale strækninger uden for EU. Vores medlemmer bliver løbende informeret om opdateringerne, så vi er sikre på, at de ved, hvilke selskaber der ikke opfylder EUs sikkerhedsregler”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer derfor danskere, der planlægger rejser uden for EU, til at tjekke listen eller spørge deres rejsebureau, hvordan de opnår bedst mulig sikkerhed på rejsen.

Det gælder bl.a. til Nepal og Indonesien, men alle flyselskaber i Nepal er blacklistede, og i Indonesien er kun syv flyselskaber godkendt til at flyve i EU. Til gengæld er alle flyselskaber i Kasakhstan nu fjernet fra den sorte liste.

Den opdaterede liste ligger på EU-kommissionens hjemmeside her: https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/modes/air/safety/air-ban/doc/list_en.pdf.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.