EU-Parlamentet mod social dumping

Et flertal i Europa-Parlamentet har torsdag stemt for en strategi, som skal stoppe alt for billig arbejdskraft og unfair konkurrence i luftfarten.

Parlamentet vil blandt andet bekæmpe selskaber, som har medarbejdere ansat på såkaldte nul-timers kontrakter. Det er, hvor piloter selv betaler for de første flytimer. Samtidig vil parlamentet gøres op med flere negative tendenser, som for eksempel selskaber, der tvinger ansatte til at arbejde som falske selvstændige, eller når virksomheder flytter baser for at spare udgifter til løn og pension.

Ole Christensen, EU-parlamentariker for Socialdemokratiet: ”Vælger en virksomhed at flyve i europæisk luftrum, skal den også tilbyde sine medarbejdere ordentlige løn- og ansættelsesforhold”.

Han håber, at parlamentets signal kan lægge pres på kommissionen og medlemslandene, som er dem, der må tage initiativ til at ændre EU-lovene på luftfartsområdet.

Venstres europaparlamentariker, Morten Løkkegaard siger til Fagbladet 3F: ”Det bør ikke være EUs rolle at løse problemerne i luftfartsbranchen. Det er klart, at der ikke er nogen med et dansk synspunkt, der har sympati for, at løn- og arbejdsforhold bliver undermineret. I Venstre mener vi ikke, vi skal invitere Bruxelles indenfor på det danske arbejdsmarked. Der er stærke kræfter i EU, der gerne vil ændre på den danske model”.

Der var ved afstemningen i parlamentet 399 stemmer for og 99 imod forslaget.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.