EU-regelsæt for droneflyvning

drone-heroDer skal etableres tre kategorier af civile droner, som i dag benyttes til hvad som helst fra filmoptagelse over landbrug til pakkeleverancer. Det foreslår EUs flysikkerhedsafdeling EASA.

Forslaget giver plads til udvikling, men giver samtidig beskyttelse af personer og ejendom, lyder det fra European Aviation Safety Agency.

Dronerne i Europa behandles vidt forskelligt i de enkelte lande og det er det, EU-Kommissionen inden årets udgang vil have bedre styr på.

I Frankrig er al droneflyvning over Paris uden særlig tilladelse forbudt, og der blev slået alarm, da droner fornylig fløj over flere af byens attraktioner.

I Tyskland må droner ikke veje over 25 kg, mens droner over 20 kg i England skal behandles efter samme retningslinjer som privatfly. I USA forbyder myndighederne i princippet alle droneflyvningen, men virksomheder kan søge om tilladelse, mens en særlig lovgivning udarbejdes.

EASAs tre foreslåede kategorier omfatter småfly – herunder modelfly – og mindre droner, der ikke vil kræve særlig licens og kun må flyves under øjenkontakt.

Så snart dronerne betyder øget risiko for folk eller hvis dronerne vil dele luftrum med andre luftfartøjer, skal der gennemføres en risikoanalyse og gives en særlig godkendelse.

I den højeste kategori skal dronerne behandles som kommercielle fly og udstyres med driftscertifikater.

Beskyttelse af privalivet i forhold til droner, ønsker EASA overdraget til de nationale luftfartsmyndigheder.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.