EU siger OK til tysk vej-afgift

autobahnTyskerne har fået godkendt sine planer om at indføre en vej-afgift – Maut – for udenlandske bilister, selv om afgiften i første omgang blev kendt ulovlig af EU. Nu har kommissionen ændret holdning, skriver FDM.

EUs transportkommissær, Violeta Belc, har på et møde med en tyske transportminister Alexander Dubrindt godkendt indførslen af en såkaldt Maut, hvor alle indtægter skal bruges på at forbedre infrastrukturen.

Maut rammer udlændinge, der vil benytte de tyske veje. Den vil derfor ramme de danskere, der vil sydpå i bil.

Det vides endnu ikke, hvornår afgiften træder i kraft, men den vil afhænge af, hvor miljøvenlig bilen er. Den skal betales via en ordning, hvor man betaler for 10 dage, en måned eller for et helt år.

Den rammer kun udenlandske bilister, hvilket i første omgang fik EU til at afvise forslaget. Vejskatten bliver modregnet i tyskernes ejerafgift. Det får den hollandske transportminister til at advare om, at man vil indbringe sagen for EU-domstolen, skriver ekstrabladet.dk.

”At man i EU-kommissionen er kommet på andre tanker og har godkendt den tyske Maut, undrer og ærgrer os. Men det ændrer ikke på, at vi i FDM fortsat mener, det strider mod princippet om fri bevægelighed. Som vi tidligere har påpeget, betaler udenlandske bilister allerede i dag mere end dobbelt så meget i brændstofafgifter, som deres slid på de tyske veje koster”, siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk til FDM Nyheder.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.