EU siger OK til tysk vej-afgift

autobahnTyskerne har fået godkendt sine planer om at indføre en vej-afgift – Maut – for udenlandske bilister, selv om afgiften i første omgang blev kendt ulovlig af EU. Nu har kommissionen ændret holdning, skriver FDM.

EUs transportkommissær, Violeta Belc, har på et møde med en tyske transportminister Alexander Dubrindt godkendt indførslen af en såkaldt Maut, hvor alle indtægter skal bruges på at forbedre infrastrukturen.

Maut rammer udlændinge, der vil benytte de tyske veje. Den vil derfor ramme de danskere, der vil sydpå i bil.

Det vides endnu ikke, hvornår afgiften træder i kraft, men den vil afhænge af, hvor miljøvenlig bilen er. Den skal betales via en ordning, hvor man betaler for 10 dage, en måned eller for et helt år.

Den rammer kun udenlandske bilister, hvilket i første omgang fik EU til at afvise forslaget. Vejskatten bliver modregnet i tyskernes ejerafgift. Det får den hollandske transportminister til at advare om, at man vil indbringe sagen for EU-domstolen, skriver ekstrabladet.dk.

”At man i EU-kommissionen er kommet på andre tanker og har godkendt den tyske Maut, undrer og ærgrer os. Men det ændrer ikke på, at vi i FDM fortsat mener, det strider mod princippet om fri bevægelighed. Som vi tidligere har påpeget, betaler udenlandske bilister allerede i dag mere end dobbelt så meget i brændstofafgifter, som deres slid på de tyske veje koster”, siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk til FDM Nyheder.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.