EU slår hårdt mod flyselskabers online

En undersøgelse i marts har nemlig vist at kun 16 ud af 70 fly-websites lever op til reglerne om sand og korrekt markedsføring. EU siger, at over 50 flyselskaber, blandt andet Easyjet, Ryanair og Wizz Air, enten har eller er blevet tvunget til at ændre indholdet, så det både bliver lettere, mere gennemsigtigt og billigere at købe billetter over nettet. EU-Kommissionen har fået flyselskabernes lydhørhed efter at man har truet med at offentliggøre navnene på de selskaber, som ikke overholder ”god markedsføringsskik”.

Et af de punkter, som EU er faldet over, er at mange først fortæller om skatter og afgifter på billetter når købet stort set er afsluttet. Og så har man også kritiseret hvordan flyselskaber har prøvet at lokke kunderne i en ”forsikringsfælde”, ved at gøre et køb af en forsikring indbydende og ved at vende ja og nej-svar på hovedet.

Ryanair har allerede ændret sin website, mens Easyjet er klar til at gøre det til sommer. Ryanair mener dog at kritikken af forsikringsmulighederne betyder ”at mange kommer til at rejse uden sikring”. Der er ifølge Kommissionen endnu et dusin selskaber, som fortsat nægter at ændre deres online-procedurer. Blandt de selskaber som umiddelbart levede op til EU’s krav var Finnair og Virgin.

 

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.