EU vil flytte skoleferien

Det er EU-Kommissionen, der arbejder med planerne om en bedre koordinering af skolernes sommerferier, så de ikke falder på samme tid og skaber overfyldte højsæsoner og halvtomme lavsæsoner, skriver business.dk.

 

Formålet er at skabe en mere bæredygtig turistindustri gennem øget efterspørgsel udenfor den traditionelle højsæson. Der bliver dog ikke tale om noget diktat fra EU, men en vejledning, som de enkelte medlemslande kan vælge at følge eller ej.

 

Sideløbende arbejdes der med en ordning, hvor mindre bemidlede europæiske grupper kan få tilskud til at tage på udlandsferie udenfor højsæsonen.

 

Katia K. Østergaard, der er direktør i Dansk Erhverv, mener vi har brug for en EU-koordinering af ferierne og hun håber, at den danske regering vil følge op på et sådant initiativ fra EU-kommisionen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.