EU vil give alle 18-årige en togrejse i gave

interrailUnge europæere skal mere omkring mellem landene, tale med hinanden og blive bedre til at forstå hinanden. Derfor vil EU give alle en billet til en togrejse i Europa, når de fylder 18 år.

Der er tale om Interrailbilletter, som giver ubegrænset togrejse i Europa i tre uger. Det var det tyske medlem af EU-parlamentet Manfred Weber, der først bragte idéen på bane, men den har nu også vakt interesse i EU-Kommission, skriver jyllands-posten.dk.

”Kommissionen kan godt lide idéen. Vi beundrer ambitionsniveauet, og vi er klar til at udforske muligheden yderligere”, siger transportkommissær Violeta Bulc i en tale til parlamentet. ”Vi undersøger alle muligheder, der kan styrke mobiliteten hos de unge”.

Ifølge Manfred Weber vil togrejsen være et værktøj til at undgå populisme og fremmedhad og styrke forståelsen for det europæiske projekt.

Kommissæren medgiver, at det kan være en bekostelig affære. Der bliver solgt 300.000 Interrailbilletter årligt. En billet koster mellem 200 og 480 Euro.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.