Europæerne vilde med krydstogter

European Cruise Council beretter, at kan 4,95 millioner passagerer var på krydstogt sidste år. Flest krydstogtgæster kommer fra Storbritannien, mens antallet af tyskere sidste år oversteg antallet på én million for første gang.

Antallet af briter på krydstogt er fordoblet i løbet af ni år og er nu oppe på 1,53 millioner, hvilket svarer til 31,4% af markedet. Tyskerne kommer ind på andenpladsen med 1,02 millioner krydstogtpassagerer og 21% af markedet.

Italienerne sætter sig på tredjepladsen med en vækst på 16% til 790.000 passagerer, mens Spanien havde en vækst på 26% og nåede op på 627.000 passagerer. 

Det er stadigvæk øerne i Middelhavet og Atlanterhavet, der tiltrækker de fleste europæiske  krydstogtpassagerer med et besøgstal på 2,8 millioner, hvilket svarer til en markedsandel på 57%. 

Nordeuropa har haft en vækst på 20% til 884.000 besøgende krydstogtpassagerer, mens Caribien og de øvrige destinationer havde 19% flere gæster, svarende til 1,23 millioner.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.