Europæerne vælger kort frem for kontanter

140Kreditkort.jpgBekvemmelighed og sikkerhed får de europæiske forbrugere til at vælge kort over kontanter, viser en undersøgelse, som MasterCard står bag.

91% har ifølge undersøgelsen deres kort med, når de er på ferie, mod 60% derhjemme. 53% vil bruge betalingskortet mere på ferien. Her er årsagen for 65% vedkommende bekvemmelighed, mens 41% lader kontanterne hvile af frygt for tyveri. 37% vælger kort på grund af risikoen for at løbe tør for kontanter, mens 30% mener, at kort giver bedre kontrol med forbruget.

51% af alle europæere mener, at det er spild af tid at lede efter en pengeautomat og 29% føler sig nærmest fortabt, når de ikke kan betale med kort.

Når det gælder mindre indkøb, er det dog stadig kontanter, som foretrækkes.  Det gælder for eksempel ved køb af postkort (85%), is eller slik (84%), drikkepenge (83%), taxa (77%) eller souvenirs (61%).

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.