Europæisk klage over ny Lufthansa-afgift

0
Lars Thykier.
Lars Thykier.

LUFTFART: ECTAA – den europæiske brancheorganisation for rejsebureauer – sendte den 24. juli en klage til EU-Kommissionen mod Lufthansa. Klagen omhandler afgiften på 16 Euro, som Lufthansa indføre på billetter booket via GDS.

I Danmarks Rejsebureau Forening er der stor tilfredshed med klagen til EU-Kommissionen: ”Vi er rigtig glade over, at ECTAA har indgivet en officiel klage. Vi har ikke i Danmark de samme værktøjer, som eksisterer på EU-plan, og det er derfor meget positivt, at ECTAA på de europæiskes rejsebureauers vegne har taget sagen videre i EU-regi”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Klagen vedrører Lufthansas overtrædelse af EU-forordning 80/2009 om Code of Conduct for GDS’er i anledning af indførelsen af en særlig Lufthansa agent-platform. Det er nu op til EU-kommissionen at afgøre, om den påtænkte platform og den dermed følgende GDS-afgift lever op til forordningen.

”Vi håber og tror, at EU-kommissionen kommer med en foreløbig udtalelse inden den 1. september 2015, når Lufthansa vil indføre GDS-afgiften”, siger Lars Thykier.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz