Europæiske trafikbøder sat op

BøderBødetaksterne er sat i vejret i flere lande og kan gøre det rigtig dyrt at få en ’hilsen’ med hjem fra ferien, viser ny oversigt over bødetaksterne i Europa.

En lidt for tung speederfod eller glemt sikkerhedssele kan gøre kør selv-ferien til en dyr fornøjelse, viser en oversigt, FDMs tyske søsterklub ADAC har lavet for 31 europæiske lande.

”Selv om man naturligvis bør køre efter forholdene og overholde love og regler, kan man løbe ind i en bøde. Og da bødetaksterne i flere lande er højere, end man måske er klar over, og myndighederne flere steder kan opkræve bøder på stedet, kan bødeoversigten være en god hjælp,” siger jurist i FDM Dennis Lange.

I Italien og Frankrig takseres for eksempel en hastighedsovertrædelse på 20 km/t til henholdsvis 135 og 170 Euro, men ved 50 km/t eller mere, falder hammeren tilsvarende hårdere. Så begynder bødestørrelsen i Italien ved 530 Euro, mens den i Frankrig ligger på 1.500 Euro – godt 11.000 kroner.

Dyrest er dog Norge. Ryger speedometernålen her over 20 km/t mere end det tilladte, koster det 480 Euro, mens en hastighedsoverskridelse på mere end 50 km/t koster fra 1.500 Euro. Taksten for at køre over for rødt eller at overskride et overhalingsforbud ligger på 700 Euro.

”I de fleste europæiske lande kan politiet opkræve hele eller dele af bøden på stedet. Derfor er det en god idé altid at have kontanter med i bilen. Betaler man på stedet, er det vigtigt at huske at få en kvittering,” siger Dennis Lange.

I flere lande kan man opnå rabat. Hvis man betaler inden 60 dage, slipper man i Italien med mindstetaksten, mens man i Frankrig får nedsat bøden, hvis man betaler inden 15 dage. I Grækenland og Spanien er der 50% rabat, hvis man betaler inden henholdsvis 10 og 20 dage.

26 EU-lande, herunder Danmark, samarbejder om at inddrive færdselsbøder. Derfor er der sandsynlighed for, at en ubetalt bøde fra sommerens kør selv-ferie indhenter én.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.