Europæiske vinterferietrends

Badeferie eller skiferie?

Badeferie eller skiferie?

ITB Berlin og IPK International analyserer de europæiske trends for vinterferier i udlandet – Vækst i antallet af vinterferier, men skiferier taber markedsandele.

Flere og flere europæere tager på ferie i vintermånederne og foretrækker badeferie frem for skiferie. De traditionelle skiferier i Alperne har mistet markedsandele. Ifølge den seneste undersøgelse fra World Travel Monitor fra IPK International, flygter flere og flere fra den kolde vinter til destinationer, hvor solen næsten altid skinner.

Undersøgelsen, der er gennemført for ITB Berlin, viser, at gennem de seneste syv år er antallet af europæere, der holder vinterferie, steget med 50%. Sammenlagt var der i vinteren 2013 127 millioner europæere på vinterferie i udlandet. Samtidig viser undersøgelsen, at badeferier var langt mere populære end ferier til snedækkede destinationer.

Over de seneste syv år har 30-40% flere valgt vinterferie i udlandet. Briter og tyskere er skiftedes til at indtage førstepladsen. I 2013 lå Tyskland i spidsen fulgt af Frankrig og Rusland. Rusland har indtaget en uforholdsmæssig stor del af markedet gennem de seneste år.

For svenskerne viser undersøgelsen, at 52% foretrækker udlandsferie om vinteren for ferie til udlandet i sommermånederne. For 50% i Finland, Frankrig, Spanien, Italien og Kroatien er vinterferier i udlandet ligeledes meget vigtige.

I 2013 rejste omkring 25% på badeferie, mens 23% valgte storbyferie og 17% var på rundrejser. Til gengæld udgjorde skiferier i udlandet blot 7%. I de seneste år er markedsandelen for badeferier i udlandet steget med 4%, mens skiferier er faldet med 3%, mens andre ferietyper har fastholdt status quo.

Gennemsnittet for vinterferierne er otte dage. Badeferierne varede i 10 dage, mens skiferierne lå på syv dage.

Spanien var mest populær som vinterdestination fulgt af Tyskland, Frankrig, Østrig og Italien.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.