Europas populære julemarkeder

krakow-christmas-marketFra slutningen af november og det meste af december præsenterer flere europæiske storbyer sig fra deres festligste side med julemarkeder, der indbyder til julehygge, julelækkerier og julegaveshopping.

Hos Apollo har man listet de fem populæreste rejsemål, når det handler om klassiske julemarkeder

1) Krakow. Den gamle bydel er smuk – især ved juletid. På julemarkedet på Rynek Glowny kan man vandre mellem utallige boder og blive fristet af delikatesser og lokalt håndværk.

2) Prag. Her er julemarkederne igen og igen kåret som nogle af Europas bedste. De mest populære ligger på torvet i den gamle bydel, der garanterer julestemning. Markederne er spækket med pyntede træhytter, der byder på lokale lækkerier. Juleudsmykning og lokale kor, der synger julesalmer, danner rammerne for et eventyrligt julemarked.

3) Berlin transformeres til juleby, når vi nærmer os december. Her er talrige julemarkeder. Bl.a. er det værd at lægge vejen forbi Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Opernpalais og Potsdamer Platz. Friluftsmuseet Domäne Dahlem har også julemarked med bl.a. et juleværksted for børn. Den historiske by byder på den traditionsrige Glühwein, julekager, julepynt og lokale specialiteter.

4) London har allerede hængt julepynten op i gaderne. En af favoritterne omkring juletid er, ud over Oxford Street, Hyde Park Winter Wonderland med sine boder, attraktioner og forestillinger. Ud over de mange julemarkeder er der rig mulighed for juleshopping.

5) Budapest. På julemarkedet på Vörösmarty pladsen kan man vandre mellem over hundrede salgsboder med unikt julepynt og andet håndværk. Herudover kan man nyde udstillinger og underholdning samt facaden på Gerbeaud-bygningen, der forvandles til en stor julekalender, hvor et nyt vindue åbnes en gang dagligt i julemåneden. Et nyere og lidt mindre julemarked finder man ved Stefansbasilikaen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.