Europas populære julemarkeder

krakow-christmas-marketFra slutningen af november og det meste af december præsenterer flere europæiske storbyer sig fra deres festligste side med julemarkeder, der indbyder til julehygge, julelækkerier og julegaveshopping.

Hos Apollo har man listet de fem populæreste rejsemål, når det handler om klassiske julemarkeder

1) Krakow. Den gamle bydel er smuk – især ved juletid. På julemarkedet på Rynek Glowny kan man vandre mellem utallige boder og blive fristet af delikatesser og lokalt håndværk.

2) Prag. Her er julemarkederne igen og igen kåret som nogle af Europas bedste. De mest populære ligger på torvet i den gamle bydel, der garanterer julestemning. Markederne er spækket med pyntede træhytter, der byder på lokale lækkerier. Juleudsmykning og lokale kor, der synger julesalmer, danner rammerne for et eventyrligt julemarked.

3) Berlin transformeres til juleby, når vi nærmer os december. Her er talrige julemarkeder. Bl.a. er det værd at lægge vejen forbi Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Opernpalais og Potsdamer Platz. Friluftsmuseet Domäne Dahlem har også julemarked med bl.a. et juleværksted for børn. Den historiske by byder på den traditionsrige Glühwein, julekager, julepynt og lokale specialiteter.

4) London har allerede hængt julepynten op i gaderne. En af favoritterne omkring juletid er, ud over Oxford Street, Hyde Park Winter Wonderland med sine boder, attraktioner og forestillinger. Ud over de mange julemarkeder er der rig mulighed for juleshopping.

5) Budapest. På julemarkedet på Vörösmarty pladsen kan man vandre mellem over hundrede salgsboder med unikt julepynt og andet håndværk. Herudover kan man nyde udstillinger og underholdning samt facaden på Gerbeaud-bygningen, der forvandles til en stor julekalender, hvor et nyt vindue åbnes en gang dagligt i julemåneden. Et nyere og lidt mindre julemarked finder man ved Stefansbasilikaen.