Europas svage økonomi rammer flytrafik

Ifølge OAG, ruteflyvningernes data specialist, er den fortsatte svage europæiske økonomi en tydelig årsag til den fortsatte nedgang i både de regionale og langdistanceflyvningerne i oktober.

 

OAG FACTS (Frequency and Capacity Trend Statistics) for oktober 2012 afslører, at både antallet af ruteflyvninger og kapacitet i Europa forventes at falde med henholdsvis 3% og 1% i forhold til oktober 2011, og det medfører 18.000 færre flyvninger og en million færre udbudte flysæder.

 

Billedet er også negativt med hensyn til langdistancetrafikken til/fra Europa, som ventes at blive reduceret med 1% flyvninger, svarende til 1.500 flyvninger og 138.000 udbudte flysæder.

 

Lavprisselskaberne i Europa får en nedgang på 8% i antal flyvninger – hovedsageligt på grund af reduceret kapacitet i Tyskland og Italien, samt en betydelig nedgang i Spaniens internationale sædekapacitet.

 

Ifølge Rob Shaw, director of analytics i OAG, er billedet i Nordamerika tilsvarende svagt på grund af usikkerhed i forbindelse med det forestående præsidentvalg i USA, mens flytrafikken i Asia Pacific regionen fortsat stiger kraftigt med 5% flere flyvninger og 6% flere udbudte flysæder.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.