EU’s blå rejsekort er godt nyt for kronisk syge

sygdomREJSEFORSIKRING: Vedtages finansloven reduceres det gule danske sygesikringskort dækning – i stedet skal danskerne have det blå EU-kort. Det betyder øget brugerbetaling i udlandet – dog hjælper det blå kort rejsende, der i dag ikke kan købe privat rejseforsikring.

”Vedtages den nye finanslov i sin nuværende udformning, må vi tilpasse os den nye virkelighed – med det blå EU-kort får danske statsborgere samme sygehjælp i hvert enkelt EU-land som landets egne borgere.
Noget godt ved det blå kort er, at det også dækker rejsende med kroniske og eksisterende lidelser – de forsikres ikke af rejseforsikringsselskaber, der ikke forsikrer ”skete skader.”

Det siger Jesper Kjeldsgaard, adm. direktør for Gouda Rejseforsikring i bl.a. Danmark til standby.dk og tilføjer, at første skridt i reduktionerne af det gule danske sygesikringskorts dækningsgrad kom for nogle år siden, da hjemtransport fra EU-landene blev pillet ud af dækningsgraden.

”Dengang ændrede f.eks. Gouda i policerne, så de også omfattede hjemtransport. Det samme vil vi gøre nu, hvor vi vil inkludere fuld sygeforsikring i EU-landene og de lande, som er omfattet af ordningen, f.eks. Schweiz, i vores rejseforsikringer,” siger Jesper Kjeldsgaard og tilføjer: ”På mange måder er det blå kort rigtig godt, men det er ikke en fuld rejseforsikring. Man er dækket som borgeren i det pågældende EU-land. Tyskland har f.eks. rigtig god dækning med fuld service på alle sygehuse, mens Spanien kun giver behandling på offentlige sygehuse, ikke på private, der ofte er bedre og ofte ligger tættere på turisterne.”

”Hvor meget de tillempede rejseforsikringer vil påvirke vores priser, afhænger af de områder, de skal dække – på nogle produkter bliver der ingen mærkbar ændring, mens rejseforsikringsprodukter, som skal dække udvidet risiko, vil blive dyrere,” siger direktør for Gouda Rejseforsikring, Jesper Kjeldsgaard.

”En positiv effekt af ændringen er, at danske rejsende vil få bedre service. Det kan have givet ulempe at selve sygdomsdækningen har været håndteret af Den Offentlige Sygeforsikring, mens forsikringsselskabet har stået for hjemtransporten.”