Færøerne som gourmet rejsemål

Ligesom det nordiske og danske køkken i disse år melder sig stærkt på banen internationalt, gør det færøske køkken det samme. Tidligere var det bl.a. hvalbøffer, fyldte søpapegøjer og kogte fårehoveder, som Atlanterhavsøerne var kendt for. I dag satses på moderne, originale smagsoplevelser baseret på lokale, friske råvarer.

 

Således på Hotel Føroyar, hvor man har skabt Restaurant Koks, som satser på friskfangede fisk, skaldyr og lam sammen med de hårdføre grøntsager og urter, som kan gro i det barske klima – porrer, rabarber, selleri, lyng etc. De gennemarbejdede nyfortolkninger gør køkkenchef, Leif Sørensen, tidligere Kommandanten i København, så overbevisende, at restauranten rangerer som nummer 51 i gourmetguiden ’66 Best Restaurants Nordic Countries’.

 

Herhjemme får Koks tre stjerner i Den Danske Spiseguide, der i øvrigt rangerer fire Tórshavn-restauranter med en til tre stjerner, heriblandt Aarstóva midt i byen.

Skrevet af Flemming Juul