Færre krydstogter til Århus

Turistdirektør Chris Jensen, VisitAarhus, må konstatere at der i den kommende sæson kun er planlagt mellem 13 og 15 anløb i Århusmod 21 skibe og 25.536 gæster sidste år. Samtidig frygtes det, at antallet af anløb bliver endnu mindre de kommende år, skriver jp.dk.

 

Det har fået VisitAarhus til at genoverveje strategien om at udbygge faciliteterne i Århus med henblik på at udbygge positionen som Danmarks krydstogthavn nummer to. De mange penge, der investeres i projektet kan ifølge Chris Jensen anvendes bedre andre steder. Overvejelserne indgår i arbejdet med en turismestrategi for Århus de kommende tre år.

 

Århus City Forenings direktør Claus Bech, er ikke enig og frygter, at hvis man begynder at vælge krydstogtturismen fra, vil den blive langt sværere at hente tilbage til byen, hvor den betragtes som et stort plus.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.