Færre penge i restaurant-drift

Man skal søge forklaringen i det forhold, at det er blevvet dyrere at servere maden på grund af stigende priser på råvarer, lønninger, vand, lys og varme, skriver epn.dk.
Det fremgår af Horestas årlige normtalsanalyse, som viser, at restauranterhvervet i 2006 havde en omsætning på 27,3 milliarder kr. – en stigning på 7,2% fra året før. Omsætningen er i gennemsnit pr. restaurant øget fra. 1,7 mio. kr. i 2004 til 2,0 mio. kr. i 2006.
 Blot 65% var i stand til at sikre overskud mod 74% året før. Næsten 15.000 restauranter konkurrerer om kunderne. Tallet er stort set konstant, men hvert år åbner 2.000 nye restauranter i Danmark. Enten som nye virksomheder eller som virksomheder, der får ny ejer

Også Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) under Dansk Erhverv, vurderer, at 2007 var et godt år for branchen:”Men rygeloven har skadet os og givet økonomiske problemer i slutningen af året, og det fortsætter i 2008”, siger Jørgen Kønigshøfer, der er rådgiver i foreningen til epn.dk. Han vurderer, at der i gennemsnit bliver en nedgang i omsætningen på 30%, hvor kunderne ikke må ryge.

Skrevet af