Passagerrekord hos Icelandair

1.526.241 personer valgte at flyve med Icelandair, og det er en stigning på 14,5% i forhold til året før.

Det næsthøjeste tal var i 2000 hvor ca. 1,4 mio. passagerer steg ombord i et Icelandair-fly, og siden 1993 er antallet af passagerer hos Icelandair tredoblet.

Ifølge Icelandairs øverste chef Jón Karl Ólafsson har virksomheden øget sine aktiviteter stabilt de seneste år men begivenhederne 11.sep. 2001 satte naturligvis sine spor: Oven på nedturen efter 11.sep. 2001 har Icelandair føjet nye destinationer til rutenettet, som San Francisco og Helsinki, og udvidet frekvensen til allerede eksisterende destinationer, hvilket har givet positive resultater.

2005 var lig med en betydelig vækst, som også afspejler den meget omfattende stigning generelt inden for hele den islandske turistindustri.Icelandair var indtil for nylig et af 14 datterselskaber i FL Group. En organisationsændring og som følge deraf etableringen af Icelandair Group har gjort strukturen mere gennemskuelig og logisk. Det betyder at de selskaber, der er nært beslægtet nu er samlet i Icelandair Group: Icelandair hvor også Icelandair Technical Services ligger, Icelandair Cargo, Icelandair Ground Services og Loftleidir-Icelandic. Totalt beskæftiger de nævnte selskaber ca. 2200 medarbejdere og Jón Karl Ólafsson er øverste chef for både Icelandair Group og Icelandair.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.