Sagsanlæg fra Ryanair mod EU-kommisionen

Ryanair skønner, at der er tale om støtte på 500 mio. Euro, som selskabet mener er givet under falske forudsætninger og af den græske regering beskrevet som betaling for særlige ydelser. Den græske regering er tidligere fundet skyldig i at yde ulovlig millionstøtte til det græske flyselskab, og den nye sag er regeringens seneste forsøg på at redde det nationale flyselskabs kriseramte økonomi.

Ryanair bad allerede I 2006 EU-kommisionen om at undersøge, om der var tale om overtrædelse af EUs konkurrenceregler, men det er endnu ikke sket.

Ifølge CEO Michael O’Leary, fra Ryanair er det ”blot endnu et eksempel på, at kommisionen kører to spor. Ad det ene spilder man både tid og skattepenge på at undersøge grundløse klager over helt normale aftaler på det private markeds regionale og sekundære lufthavne. Klagerne blev indgivet af  nationale højpris-flyselskaber, som driver deres ineffektive forretninger fra deres dyre centrale lufthavne og udelukkende er ude efter at slippe for konkurrence”.

Ad det andet spor har kommisionen ifølge O’Leary gentagne gange ignoreret klar statsstøtte til de nationale selskaber som Air France, Lufthansa, Olympic, Alitalia og andre. ”Den seneste græske statsstøtte er ca 500 mio. Euro, som angiveligt er betaling for ’ubetalte tjenester’ til den græske regering. Kommisionen har afvist at gøre noget ved sagen, hvilket ikke giver os anden mulighed end at klage til EF-domstolen”.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.