CPH bedømt som Europas 8. bedste lufthavn


Københavns Lufthavn er den 8. bedste lufthavn i Europa. Det konkluderer passagererne i en stor international undersøgelse. ”Vi er forvænt med, at passagererne bedømmer os som Europas bedste. Årets resultat kommer ikke bag på os, for lufthavnens serviceniveau var ikke tilfredsstillende i 2006,” siger lufthavnens adm. direktør Niels Boserup, der nu har iværksat en række initiativer for at løfte serviceniveauet i lufthavnen.

Undersøgelsen, Airport Service Quality (ASQ), bedømmer i alt 41 lufthavne i Europa. ”Vi ligger fortsat højt i Europa, og er samtidig den bedst placerede lufthavn i Skandinavien. Men ambitionerne rækker højere. Siden sidste sommer har vi iværksat omfattende ombygninger og forbedringer af lufthavnens fysiske rammer, og vi har taget initiativ til – i samarbejde med flyselskaberne – at løfte det samlede serviceniveau,” siger adm. direktør Niels Boserup.

For at øge tilfredsheden hos passagererne i Københavns Lufthavn, kræves der kortere ventetider ved både check-in, security og bagageudleveringen. Københavns Lufthavne har ansvaret for security, mens flyselskaberne har ansvar for check-in og bagageudleveringen.
“Fra lufthavnens side har vi besluttet, at ingen passagerer fremover må vente mere end 20 minutter ved sikkerhedskontrollen. Vi så gerne, at flyselskaberne indførte lignende målsætninger for maksimale ventetider ved check-in og bagageudlevering, og vi oplever i øjeblikket et meget positivt samspil med flyselskaberne om dette, så vi håber at få en aftale på plads med flyselskaberne inden sommer,” siger Niels Boserup.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.