Fabeldyr i Den Blå Planet

I skolernes vinterferie sætter akvariet Den Blå Planet fokus på fabeldyr og havets fantastiske fortællinger – fra Kraken og kæmpeblæksprutter til søslanger og havfruer. 

Tidligere troede man, at havfruer skreg som kvinder og smagte af pattegris? Eksistensen tvivlede man ikke om. Christopher Columbus skrev i sin dagbog fra opdagelsen af Amerika, at hans admiral havde set tre havfruer.

På Carta Marina fra 1539, der viser Skandinavien og havene omkring, kan man se monsteret Kraken, der er større end et skib og trækker sømænd i døden. Der er store søslanger, havheste og et væld af endnu vildere dyr. Dengang troede man, at alle dyr på landjorden også fandtes i havet, der skulle være fuldt af havelefanter og sønæsehorn.

Hver dag i vinterferien kan man opleve Den Blå Planets egen havfrue i Oceantankens fire millioner liter vand omgivet af hammerhajer og svævende rokker.

Der er børneteater, hvor havkatten Kisser vil være fabeldyr og klæder sig ud som Midgårdsormen, mens Den Blå Planets maskot, Hammerhajen Hik, fortæller om forskellen på fabeldyr og virkelighedens dyr.

Eller man kan lede efter de fabelagtige dyr bag myterne i en tematiseret skattejagt. Nogle af dem har tre hjerter og ni hjerner, andre har to meget lange hjørnetænder, og andre igen svømmede rundt med dinosaurerne for 150 millioner år siden.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.