Fabeldyr i Den Blå Planet

I skolernes vinterferie sætter akvariet Den Blå Planet fokus på fabeldyr og havets fantastiske fortællinger – fra Kraken og kæmpeblæksprutter til søslanger og havfruer. 

Tidligere troede man, at havfruer skreg som kvinder og smagte af pattegris? Eksistensen tvivlede man ikke om. Christopher Columbus skrev i sin dagbog fra opdagelsen af Amerika, at hans admiral havde set tre havfruer.

På Carta Marina fra 1539, der viser Skandinavien og havene omkring, kan man se monsteret Kraken, der er større end et skib og trækker sømænd i døden. Der er store søslanger, havheste og et væld af endnu vildere dyr. Dengang troede man, at alle dyr på landjorden også fandtes i havet, der skulle være fuldt af havelefanter og sønæsehorn.

Hver dag i vinterferien kan man opleve Den Blå Planets egen havfrue i Oceantankens fire millioner liter vand omgivet af hammerhajer og svævende rokker.

Der er børneteater, hvor havkatten Kisser vil være fabeldyr og klæder sig ud som Midgårdsormen, mens Den Blå Planets maskot, Hammerhajen Hik, fortæller om forskellen på fabeldyr og virkelighedens dyr.

Eller man kan lede efter de fabelagtige dyr bag myterne i en tematiseret skattejagt. Nogle af dem har tre hjerter og ni hjerner, andre har to meget lange hjørnetænder, og andre igen svømmede rundt med dinosaurerne for 150 millioner år siden.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.