Færre ankomster til Spanien

Barcelona T1De spanske lufthavne vil få 8,4% færre ankommende fly og 7% færre udbudte sæder i perioden april-oktober end sidste år. Tallet stammer fra opgørelsen af antallet af ansøgte slots i spanske lufthavne.

Selv om data kan skifte hen over sommeren er ankomstantallet afgørende for et land som Spanien, der er økonomisk afhængig af turismen.

I årets begyndelse mistede turismeerhvervene 1.800 millioner Euro på baggrund af et fald på 9,7% i flytrafikken til og med februar, som resulterede i to millioner færre turister.

Frem til og med april var der 49,41 millioner passagerer i Turespanas netværk, hvilket er en nedgang på 8%. Krisen rammer især indenrigsflyvningen og branchen lægger skylden for nedgangen på de forhøjede lufthavnsafgifter, der er steget voldsomt de seneste tre år og har fået lavprisselskaber til at trække sig ud.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.