Færre arrangementer i København

Sommeren i København betyder et hav af udendørs arrangementer til stor begejstring hos dem som elsker liv i gaden, men de påvirker trafikken og naboernes nattesøvn i negativ retning.

Derfor har Københavns Kommune nu lavet et nyt forskrift for udendørs arrangementer, så festlighederne ikke bliver en belastning, skriver politiken.dk.

”Der er steder i byen, som på Islands Brygge, i Nyhavn og på Højbro Plads, hvor beboere har været generet af mange arrangementer. Derfor har vi sat loft over antallet af arrangementer de steder”, siger Steffen Rasmussen, centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

For eksempel vil der kun være 20 musikarrangementsdage om året i Havneparken på Islands Brygge, hvor der sidste år var 26 dage med musik.

”Om et år vil vi evaluere forskriften for at se, om der er fundet en fornuftig balance mellem beboerne og arrangørerne”.

Ifølge Steffen Rasmussen skal der ikke være færre arrangementer i byen, men de bliver spredt ud til bydele, hvor der ikke er så mange arrangementer.

”Med forskriften sørger vi med arrangementspuljen for at prioritere støtte til bydele, hvor københavnerne gerne vil have flere arrangementer, så vi opnår en større spredning”.

Forskriften betyder også, at der vil være fokus på det tilladte lydniveau. Fremover skal arrangementer, der afholdes op til en hverdag, slutte klokken 22.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.