Færre penge til turismen i Norden

pengeNorge er det eneste land i regionen, som går imod strømmen. ”Norden går glip af en stor potentiel indtægtskilde”, siger Jan Lundin, adm. direktør for svenske Rese- och turistnäringen ifølge di.se.

Siden 2011 er investeringerne i turisme rundt om i Norden reduceret med gennemsnitligt 17%, konstaterer Rese- och turistnäringen i Sverige i en undersøgelse.

I Danmark er satsningen på turisme reduceret med 47%, i Sverige med 21% og i Finland med 15%. I Norge derimod er turismeinvesteringerne forøget med 4% de seneste to år, skriver travelreport.se.

Tidligere er undersøgelsen blot gjort på nationalt niveau i Sverige, men med håb om at gøre de nordiske lande mere konkurrencedygtige ved samarbejde i stedet for konkurrence, er den altså nu gennemført for hele regionen.

”Ud over at generere flere jobs er turismen en indtægtskilde, som tiltrækker både turister og indbyggere”, siger Jan Lundin.

”Tanken med rapporten er ikke at opstille et mål om at blive det mest besøgte land, som eksempelvis USA gør. Den er først og fremmest tænkt som et signal til de offentlige myndigheder om at forsøge at få de nordiske lande til at samarbejde mere.”

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.