Færre skilte på Øresundsbron

skilte-paa-bron296 hastigheds- og advarselsskilte på broen skal blive til 143. Gevinsten er færre trafikforstyrrelser, lavere omkostninger og mindre energiforbrug.

De fleksible hastigheds- og advarselsskilte er velkendt for alle, der kører over broen. Fra Øresundsbrons trafikcentral kan man sænke hastigheden, lukke vejbaner eller advare om stærk vind eller tåge.

Skiltene slides af vejr og vind, og har snart nået deres tekniske levetid. Øresundsbro Konsortiet ser sig om efter alternativer, og har besluttet, at der skal være færre skilte.

”Hver gang vi udskifter udstyr ser vi på alternative, moderne løsninger. Det gælder også her. Den løsning, vi arbejder på nu, vil medføre flere gevinster”, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør ved Øresundsbron.

De nuværende skilte hænger over vejbanen, mens de nye kommer til at gå ind fra siderne, og samtidig halveres skiltenes energiforbrug.

Sikkerheden vil ikke blive påvirket. Selve tunnelen kræver et ekstra højt sikkerhedsniveau, så der kommer 96 nye skilte, mod de nuværende 128. På Peberholm bliver 42 skilte til 22, og på selve broen fjernes samtlige 82 skilte. Fire informationstavler sættes op i Kastrup i retning mod Sverige, på Lernacken i retning mod Danmark, samt en tavle på Peberholm i hver retning.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.