Færre sommerhuse til salg

Mange salg af sommerhuse i 2017 har fået udbuddet til at falde, selv om langt færre end tidligere har taget deres sommerhus af markedet op til vinteren.

Boligsiden.dk viser, at antallet af sommerhuse til salg det seneste år er faldet med 10% i forhold til samme tid sidste år. Det betyder et fald på mere end 1.000 sommerhuse i et år, hvor grænsen for realkreditlån er hævet.

“Sommerhusmarkedet har ændret sig meget i 2017, hvor udbud og salg toppede tidligere, end det plejer. Det kan vi især tilskrive de nye belåningsregler, som trådte i kraft i maj, og førte til, at salget steg 24% de første 10 måneder af 2017 i forhold til samme periode sidste år,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Stigningen i salget har ikke kun fået udbuddet til at falde. Det påvirker også sælgerne, så langt færre end tidligere benytter sig af muligheden for at tage sommerhuset af markedet om vinteren, hvor det traditionelt har været sværere at sælge sommerhuse.

Mens udbuddet af sommerhuse er faldet med mere end 10%, er udbuddet af huse og ejerlejligheder faldet med henholdsvis 5% og 8%.

1.000 flere feriehuse giver 400.000 overnatninger

84% flere sommerhushandler

Højere fradrag for sommerhusudlejning