Færre sommerhuse til salg

Mange salg af sommerhuse i 2017 har fået udbuddet til at falde, selv om langt færre end tidligere har taget deres sommerhus af markedet op til vinteren.

Boligsiden.dk viser, at antallet af sommerhuse til salg det seneste år er faldet med 10% i forhold til samme tid sidste år. Det betyder et fald på mere end 1.000 sommerhuse i et år, hvor grænsen for realkreditlån er hævet.

“Sommerhusmarkedet har ændret sig meget i 2017, hvor udbud og salg toppede tidligere, end det plejer. Det kan vi især tilskrive de nye belåningsregler, som trådte i kraft i maj, og førte til, at salget steg 24% de første 10 måneder af 2017 i forhold til samme periode sidste år,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Stigningen i salget har ikke kun fået udbuddet til at falde. Det påvirker også sælgerne, så langt færre end tidligere benytter sig af muligheden for at tage sommerhuset af markedet om vinteren, hvor det traditionelt har været sværere at sælge sommerhuse.

Mens udbuddet af sommerhuse er faldet med mere end 10%, er udbuddet af huse og ejerlejligheder faldet med henholdsvis 5% og 8%.

1.000 flere feriehuse giver 400.000 overnatninger

84% flere sommerhushandler

Højere fradrag for sommerhusudlejning

x

Læs Også

Øget udlejning af sommerhuse vil styrke økonomien

Det danske samfund kan få store nye indtægter og mere beskæftigelse hvis landets sommerhusejere i stigende grad vil udleje deres ferieboliger, viser ny undersøgelse.

Udenlandske turister giver vækst i Danmark

I år forventer VisitDenmark vækst på 2-4 procent i udenlandske overnatninger og 1-3 procent i de danske. Tyskerne har over halvdelen af de udenlandske overnatninger i Danmark – men i år driller den tyske feriekalender.

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.