Falk Lauritsen farvel overrasker ikke ekspert

Ole Egholm.

Ole Egholm.

CHARTERREJSEBUREAUER: ”Jeg ser det som logisk, at de lægger aktiviteterne sammen. Vi skal tilbage til 2007, da Kuoni/Apollo købte virksomheden, og der er nu gået syv år hvor to rejsebureauer med samme ejer og nogenlunde samme metier er drevet med to forskellige ledelser, siger rejsebrancheanalytiker, Ole Egholm, til standby.dk

”Når vi ser, at Falk Lauritsen har været en pauver affære for køberne (årene 2009-2012 var tabsgivende), og i perioden 2009-2013 er tabt 12 mio. kr. i bureauet, så kan jeg godt forstå de tager konsekvensen og lægger tingene sammen.

Endvidere er jeg overrasket over, at Søren Falk Lauritsen har holdt ud så længe som direktør for det selskab, han selv var med til at stifte, men ikke selv har ejet i over syv år. Det er vist kun Peder Hornshøj fra Bravo Tours, der kan slå den rekord, mens listen over iværksættere, der er ude af klappen i løbet af de første to år efter virksomhedssalget er alenlang.

Med tanker på, at 2014 heller ikke har været et alt for let år for charterbureauerne, så tænker jeg nærmest, at det var på tide de fik lavet den sammenlægning. De kunne have gjort det i 2009. Søren og hans bror, Per Falk Lauritsen, er tilsammen gode for over 100 mio. kr., så hvis jeg var Søren, ville jeg nok også have trukket stikket for længst og ladet andre køre biksen”, lyder det fra Ole Egholm.