Familieferie i stedet for familiefest

Stadig flere skifter det lokale forsamlingshus ud med Mallorca eller Kreta, når familiens mærkedage fejres. Ældre vil hellere invitere børn, børnebørn og oldebørn på solferie end på suppe, steg og is.

Det mærker man hos Spies. 6% af alle solgte rejser er lige nu generationsrejser – 2% mere end for et år siden. Interessen er så stor, at begrebet familierejser har fået en speciel sektion på Spies hjemmeside.

”Mange ældre synes, man får for lidt ud af den store familiefest – pengene fyres af på få timer, og i kampens hede når man ofte ikke at få talt med alle. Generationsrejsen bliver en helt anden oplevelse – festmiddagen bliver en fest i festen. Og planlægningen og snakken om rejsen giver alle en glæde, der varer ved”, siger kommunikationschef Torben Andersen.

Syv ud af 10 generationsrejser er med All Inclusive og sommerens Top 5 over de mest populære rejsemål for flere generationer er: 1) Mallorca, 2) Kreta, 3) Cypern, 4) Rhodos og 5) Tyrkiet. Om vinteren går 60% af rejserne til Gran Canaria, men også Tenerife og Phuket i Thailand er populære.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.