Fanø som feriemål for nyresyge

dialyseFra foråret skal der stå et dialysecenter klar på Fanø. Det skal gøre øen til feriemål for nyrepatienter, der normalt ikke kan tage på ferie, fordi de skal i dialyse.

Fanø Kommunes borgmester Erik Nørreby forudser, at især tyske dialysepatienter vil komme til Fanø, som i forvejen har mange tyske feriegæster: ”Et sted mellem 80 og 90% af vores overnatninger her på Fanø er tyske turister”.

Det er ikke ukendt med et dialysecenter i ferie- og turistområder. I turistområdet Skallerup Klit i Nordjylland har Nyreforeningen i mange år drevet et dialysecenter, hvor man behandler man omkring 100 turister om året, skriver dr.dk.

”Der er jo tyske turister, som også er dialysepatienter, og hvis de gerne vil til Danmark og til Vesterhavet, jamen så er det jo Fanø, de skal vælge”, siger Erik Nørreby.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.