Farligst at flyve i u-lande

Det er Arnold Barnett, professor ved Massachusetts Institute of Technology’s Sloan School of Management der har beregnet, at risikoen for at omkomme ved ruteflyvninger i lande som Canada og Japan er én mod 14 millioner.

Til gengæld er den tilsvarende risiko i lande som Indien og Brasilien én til blot to millioner, mens i mindre udviklede lande i Afrika og Latinamerika har et risikoforhold på én til 800.000. Ifølge Barnett er det farligste land at flyve i Nigeria.

Han understreger dog, at det ser ud til, at sikkerheden overalt i verden er på vej op og han mener ikke, der er rimelig grund til at være banke for at flyve, uanset hvor i verden, man befinder sig. Frygten for at flyve bør ikke overstige frygten for ulykker på vej ud at shoppe eller for at loftet pludselig styrter sammen over en, mener han.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.