Farligt at pakke feriebilen forkert

Feriepakket_bil_300dpiLøse genstande kan være livsfarlige, hvis uheldet er ude. En ny crashtest viser, hvor galt det kan gå.

Det kan være svært at få plads til det hele, når familiebilen pakkes til ferien. Resultatet kan være en bil pakket til randen, hvor de sidste ting klemmes ind, hvor der er plads, men det kan få fatale konsekvenser.

En ny crashtest, som FDM har udarbejdet i samarbejde med tyske ADAC, udsætter en bil for en kollision med 50 km/t. Bilen er pakket med normal feriebagage løst i bilen, og som ved ’sammenstødet’ flyver gennem kabinen.

”Det er vigtigt at pakke med omtanke og fastgøre bagagen, for det er voldsomme kræfter, der slippes løs, når en bil bremses så hårdt ned som i testen, og det kan i værste fald forværre en ulykke markant,” siger FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen.

Under testen fløj bagage gennem bilen og ramte både passager og fører, der begge blev hårdt kvæstet. Sædernes ryglæn kunne slet ikke modstå belastningen, og hele kabinen blev totalt smadret.

”Det er afgørende, hvordan bilen er pakket. Det viste testen, da vi gentog den med den samme bagage fastgjort korrekt. Resultatet var, at det ikke rev sig løs, og hverken fører eller passager blev kvæstet af løse genstande,” siger Søren W. Rasmussen.

Se tv-indslag om hvor galt det kan gå på www.fdm.dk/tv

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.