Sverige manglede kriseberedskab

Udenrigsminister Laila Freivalds kritiseres for, at udenrigsministeriet ikke havde et kriseberedskab. Kommissionen, der undersøgte forløbet i Sverige, konstaterer, at der skal nedsættes en central kriseenhed i det svenske udenrigsministerium, som skal være i stand til at håndtere større kriser. Enheden skal overvåge omverdenen og melde direkte tilbage til regeringen.

Kommissionen afviser forklaringer fra ledelsen om at informationen fra katastrofeområdet i begyndelsen var så utydelig, at det ikke var muligt at handle hurtigere end de gjorde. Kommissionen konstaterer tværtimod, at det er slående, hvor hurtigt de som befandt sig på stedet kunne bedømme katastrofens omfang. Endvidere gav medierne et tydeligt billede af katastrofens omfang, som burde have givet Regeringen et praj om at katastrofen også involverede mange svenskere.

Endeligt konstateres det i rapporten at Sverige missede en vigtig informationskilde under katastrofen. Flere EU-lande deriblandt Tyskland og Italien havde fungerende kriserum med en bedre informations- og analysekapacitet.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.