Jyderne vil også ha’ stjerner

En gylden gulerod kan snart blive hængt ud for næsen af ambitiøse køkkenchefer i provinsen, der gerne vil have deres navn på verdenskortet, skriver Metroxpress.

I en årrække har det været forbeholdt kokke i København og omegn at blive optaget i verdens mest eftertragtede restaurantguide, men selskabet bag kan være på vej med en ny Skandinavien Guide, hvor gour­met­restauranter i provinsen vil komme i betragtning til de attraktive stjerner. ´

”Michelin-guiden ekspanderer meget i øjeblikket. Vi har USA og Asien i fokus, og det er slet ikke umuligt, at Skandinavien kan blive interessant”, siger Carl Stenson, presseansvarlig for Michelin i Norden.

Det ellers tilknappede Michelin-selskab nægter som princip at udtale sig om, hvilke områder eller restauranter der er under madanmeldernes strenge lup. Men meldingen fra selskabet glæder blandt andre Wassim Hallal fra Res­taurant WH i Århus.

”Det er alt, jeg venter på, og det er det, jeg arbejder målrettet på hver dag. Det vil betyde, at vi fra provinsen også kan komme på verdenskortet”, siger Wassim Hallal, der mener, at det er en naturlig udvikling ikke kun at se på København.

”Især her i Århus sker der så meget i øjeblikket, at de ikke kan undgå at lægge mærke til det”, siger han til Metroxpress.

Også Thorsten Schmidt, Restaurant Malling & Schmidt, Århus, der blev kåret som årets kok 2006, vil se frem til at få besøg af en af de dybt hemmelige madanmeldere.

”Det vil være som at få en Oscar, og det er min drøm at få sådan en stjerne, men jeg har den holdning, at jeg ikke vil gøre alt for at opnå det. Det skal være en påskønnelse af vores koncept, personlighed og stil, og ikke fordi vi har gjort alt for at tilpasse os deres krav”..

Den nuværende Michelin-guide koncentrerer sig i Europa om de største byer. Tre stjerner i Guide Michelin betyder, at en restaurant tilbyder en oplevelser, som det er værd at rejse efter; to stjerner betyder, at restauranten er en omvej værd, mens én stjerne betyder, at det er en rigtig god restaurant i sin kategori. I Danmark har restaurant Noma i København som den eneste to stjerner, mens syv andre restauranter i København har én stjerne.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.