Jyderne vil også ha’ stjerner

En gylden gulerod kan snart blive hængt ud for næsen af ambitiøse køkkenchefer i provinsen, der gerne vil have deres navn på verdenskortet, skriver Metroxpress.

I en årrække har det været forbeholdt kokke i København og omegn at blive optaget i verdens mest eftertragtede restaurantguide, men selskabet bag kan være på vej med en ny Skandinavien Guide, hvor gour­met­restauranter i provinsen vil komme i betragtning til de attraktive stjerner. ´

”Michelin-guiden ekspanderer meget i øjeblikket. Vi har USA og Asien i fokus, og det er slet ikke umuligt, at Skandinavien kan blive interessant”, siger Carl Stenson, presseansvarlig for Michelin i Norden.

Det ellers tilknappede Michelin-selskab nægter som princip at udtale sig om, hvilke områder eller restauranter der er under madanmeldernes strenge lup. Men meldingen fra selskabet glæder blandt andre Wassim Hallal fra Res­taurant WH i Århus.

”Det er alt, jeg venter på, og det er det, jeg arbejder målrettet på hver dag. Det vil betyde, at vi fra provinsen også kan komme på verdenskortet”, siger Wassim Hallal, der mener, at det er en naturlig udvikling ikke kun at se på København.

”Især her i Århus sker der så meget i øjeblikket, at de ikke kan undgå at lægge mærke til det”, siger han til Metroxpress.

Også Thorsten Schmidt, Restaurant Malling & Schmidt, Århus, der blev kåret som årets kok 2006, vil se frem til at få besøg af en af de dybt hemmelige madanmeldere.

”Det vil være som at få en Oscar, og det er min drøm at få sådan en stjerne, men jeg har den holdning, at jeg ikke vil gøre alt for at opnå det. Det skal være en påskønnelse af vores koncept, personlighed og stil, og ikke fordi vi har gjort alt for at tilpasse os deres krav”..

Den nuværende Michelin-guide koncentrerer sig i Europa om de største byer. Tre stjerner i Guide Michelin betyder, at en restaurant tilbyder en oplevelser, som det er værd at rejse efter; to stjerner betyder, at restauranten er en omvej værd, mens én stjerne betyder, at det er en rigtig god restaurant i sin kategori. I Danmark har restaurant Noma i København som den eneste to stjerner, mens syv andre restauranter i København har én stjerne.

Skrevet af