Længere væk på ferie

”Danskerne rejser stadig længere væk på ferie, men når man tager udenfor Europas grænser, er det specielt vigtigt at huske en rejseforsikring, for udenfor Europa kan man ikke få hjælp fra det gule sygesikringsbevis”, siger konsulent Allan Bo Christensen fra Forsikringsoplysningen.

En opgørelse fra SOS International viser, at USA og Thailand er kommet op i samme klasse som de sydeuropæiske feriemastodonter Spanien, Frankrig og Italien, når det drejer sig om opkald til de danske rejseforsikringsselskaber. Akut sygdom og forsinket bagage er de to ting, som selskaberne får flest henvendelser omkring.

”Rejseforsikringen dækker, hvis man bliver akut syg og skal indlægges, have anden form for lægebehandling eller transporteres hjem. Desuden dækker den, hvis man står i en fremmed lufthavn, og ens bagage er forsinket”, siger Allan Bo Christensen til epn.dk.

En almindelig rejseforsikring giver også mulighed for at få dækket ekstra rejseudgifter, hvis man bliver kaldt hjem, fordi ens nærmeste familie akut er blevet alvorligt syge, er kommet ud for en ulykke eller dør, mens man er af sted.

Skrevet af