Mindst 20 personer omkommet under tsunami

Tusinder af indbyggere måtte natten til tirsdag overnatte under åben himmel i den vestlige del af Salomonøerne, hvor en tsunami dagen inden havde skyllet store dele af deres landsbyer væk.
Tirsdag meddelte en talsmand for øernes katastrofekontor, at 916 huse er ødelagt, og at omkring 5000 mennesker menes at være berørt af ødelæggelserne, lyder en foreløbig vurdering.
Omkring 20 personer er foreløbig fundet døde, oplyste Salomonøernes vicepolitikommissær Peter Marshall tirsdag morgen. Han frygter dog at antallet vil stige, da mange er meldt savnet efter mandagens kraftige jordskælv og efterfølgende tsunami.
Flere landsbyer blev jævnet med jorden efter skælvet, der målte 8,0 på Richterskalaen.
Området omkring Salomonøerne var natten til tirsdag ramt af en række efterskælv, der blev målt til mellem 5,0 og 6,2 på Richterskalaen. Der er ikke meldinger om yderligere skade eller flere omkomne som følge af de seneste rystelser, oplyser flere nyhedsbureauer.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.