Februar med pæn vækst i Billund

billund-lufthavn1-800x473178.869 passagerer benyttede Billund Lufthavn i februar. Det er en stigning på 14.930, svarende til 9,1%.

Direktør Kjeld Zacho Jørgensen: ”Selv uden den ekstra dag, ville der være tale om vækst, om end en smule mindre. Og der er tale om vækst i alle tre passager-segmenter”.

Udenrigstrafikken havde 118.939 passagerer mod 106.442 i 2015. Altså en vækst på 12.497 eller 11,7%. ”Væksten er primært trukket af to elementer; Nyhederne fra foråret 2015 har nu virkning hele året, og fortsat vækst hos netværksselskaber, både med øget kapacitet og flere passagerer”.

Wizzair har fortsat god succes på Gdansk og Vilnius og Norwegians rute til Barcelona har også en god udvikling. Så også point-to-point trafikken øger. Anderledes er det for Ryanair, der fortsat har færre passagerer end i 2015, hvilket skyldes færre ruter.
Indenrigsruten til København havde 8.887 passagerer, hvilket er en stigning på 704, svarende til 8,6%. En lidt bedre ruteplan samt god belægning hjælper med dette.

Chartertrafikken havde 50.412 passagerer, hvilket er en stigning på 1.743 passagerer svarende til 3,6%. ”Stigningen er ikke så stor som for udenrigsruterne, men der er stadig tale om en markant vækst,” siger Kjeld Zacho Jørgensen. ”Rejsebureauerne melder om gode salgstal både for de indeværende måneder og for sommermånederne. På Skandinaviens størst ferie- og rejsemesse – Ferie for Alle – i Herning i den forløbne weekend, var der optimisme at spore hos rejsebureauerne. Og det er dejligt at høre efter nogle hårde år og måneder for denne del af branchen”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.