Feriedrinks gi’r feriedeller

Og det er såmænd ikke fordi, der skal så frygtelig meget til. En stor fadøl til frokost, tre glas vin til middag og en gin og tonic i aftenens løb er tilstrækkeligt til at kunne spores tydeligt på sidebenene efter en hyggelig tre ugers ferie, fremgår det ifølge avisen.dk af beregninger fra Videncenter for Fødevarer og Sundhed (Viffos).

 

Udviklingskonsulent Iben Humble Kristensen, cand.scient. i human ernæring gør opmærksom på, at de fleste er opmærksomme på hvad de spiser, mens det er de færreste, der tænker over, hvor mange kalorier, der er i drikkevarerne.

 

Men der er dog muligheder for ’at svare igen’ på drinks-angrebet. Man kan for eksempel spise en tredjedel mindre, hvis man er kvinde eller en fjerdedel mindre, hvis man er mand.

 

Men man kan også gå  de ekstra kalorier væk – det betyder en spadseretur på to timer og 45 minutter for mænd, mens kvinder skal ud at gå tre timer og 22 minutter for at forbrænde indtaget af kalorier med drinks’ene.

 

Fortsætter man uden modtræk med at drikke det samme som på ferien, kan man imødese en vægtforøgelse på 30 kg i løbet af et år. Sætter man forbruget ned til et enkelt glas vin om dagen, løber det på et år op i fire ekstra kilo på vægten.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.