Ferierejser for en milliard kroner

Man skal være tidligt ude, hvis man vil sikre sig sit ønskehotel på Mallorca til sommer.

Beregninger fra Spies viser, at danskerne i løbet af de kommende fem uger vil bestille ca. 130.000 charterrejser til en værdi af tæt ved 1.000 millioner kroner.

”Det svarer til 3.714 solgte rejser pr. dag, 155 rejser i timen eller ca. tre rejser i minuttet”, fortæller Torben Andersen, kommunikationschef i Spies. ”De, der bestiller tidligt, ved, at de har det bedste udvalg, specielt alle dem, der ønsker store familieværelser eller plads på vores mest populære hoteller”.

Det er først og fremmest Middelhavet, som frister i sommerhalvåret, og det er Mallorca, som ser ud til igen at blive sommerens store favorit hos Spies. Ca. 20% af rejserne til den populære ferieø er allerede nu solgt og feriesalget ligger nu ca. 15% over salget de tilsvarende dage sidste år.

Top 5 sommer 2017 hos Spies lige nu: 1. Mallorca, 2. Kreta, 3. Rhodos, 4. Gran Canaria og 5. Cypern.

Spies forudser disse rejsetrends i 2017:  Vi fravælger lande og områder, som vi oplever som utrygge. Vi går efter det trygge og sikre som for eksempel Mallorca og Kanarieøerne. Spies venter også stor efterspørgsel på Grækenland. Spanien er Spies største rejsemål, men en tredjedel af rejserne går til Grækenland. Også Madeira oplever stigning i efterspørgslen.

Vi vil have det lige så godt eller bedre end derhjemme, og vælger luksus på ferien. Det kan være værelse med direkte adgang til egen pool eller et hotel, som tilbyder ekstra forkælelse. Opgraderinger såsom havudsigt bliver udsolgt først.

Bulgarien vil få et nyt opsving og Spies har 30% flere rejser til salg til Bulgarien end sidste sommer.

Flere flyselskaber lancerer ruter til eksotiske steder som Maldiverne, Sri Lanka og Mauritius, og priserne falder. Dermed bliver tidligere drømmedestinationer mere tilgængelige og mange har fået øjnene op for eksotiske rejsemål også i sommerhalvåret, hvor priserne er betydeligt lavere end om vinteren.

Klassikerne fortsætter. I toppen finder vi Gran Canaria og Mallorca. Der er ingen rejsemål, som er mere populære end Gran Canaria i vinterhalvåret, og til sommer øger Spies antallet af pladser til Mallorca.

Myterne omkring krydstogtferien er ved at være væk, og stadig flere har lyst til at afprøve en ferie på havet. Skibene tilpasses forskellige målgrupper, hvilket gør krydstogtferien aktuel for flere, og børnefamilier er gruppen, som vil vokse mest i 2017.

2017 bliver året, hvor Virtual Reality for alvor gør sit indtog i rejsebranchen. Teknologien er som skabt til at vise rejsemål, hoteller og seværdigheder. I dag er det enkelt og billigt at benytte teknologien, og vi vil nok få de første aktører at se, som vil give mulighed for at teste et hotel eller et rejsemål, før de bestiller ferien.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.