Ferierejser som julegaver?

Flere undersøgelser tyder på, at rejsegaver er populære julegaveønsker. Men hvem ønsker egentligt rejserne, og hvem får dem? Det har Apollo undersøgt blandt 1.022 danskere fra hele landet.

49% har faktisk aldrig givet en rejse i gave. Men kun 15% fortæller, at de foretrækker ikke at få en rejsegave. 22% vil dog gerne overraske den, de har kær, med en rejse.

Særligt partneren fortjener en rejse i gave. Hver anden fortæller, at de ville give deres partner en rejse i gave, hvis det skulle blive aktuelt, mens 42% vil tilgodese deres børn, og 3% mener, at svigerforældrene fortjener en rejsegave.

”Rejsegaver er noget, vi køber til dem, vi er tættest på. Enten, fordi vi har den bagtanke, at vi selv skal med, eller fordi det er lidt dyrere at købe en weekend i Barcelona eller en uge på Kreta end en 2-pak strømper til svigerfar. Men vi har også flere, der ringer for at købe en rejse til hele familien,” siger Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Chancen for at ramme plet er størst blandt de kvindelige gavemodtagere. Hos 19% står rejser nemlig højt på ønskelisten. Og faktisk mener 15%, at en rejse er den bedste gave, man kan få. Desuden vil kvinder også hellere give rejsegaver (24%) end mændene (20%).

Det er dog mænd, der oftest tilgodeser deres partner. 56% siger, at de ville forkæle deres partner, hvis de skulle give en rejsegave. 47% af kvinderne hælder mest til at forære deres børn en rejsegave.

Vejrudsigterne sender danskere på ferie-flugt

Salg af ferierejser til sommer boomer

Danskerne spiser sig til god ferie

x

Læs Også

Rejsebrancheklub vil øge synlighed

IATA Comet, en netværksklub i den danske rejsebranche, vil gerne tiltrække flere medlemmer. Kommende medlemsmøde stiller fokus på: hvordan tiltrækker Københavns Lufthavn nye flyruter?

Et år med konsolideringer

Vi er på vej ud af 2017, som har været et år præget af konsolideringer. Men det kommende år byder på en række nye og spændende tiltag, som lover godt for fremtiden for vores medier.

Viva la ferie på Ferie for Alle 2018

Fra den 23. til den 25. februar fylder Ferie for Alle endnu en gang MCH Messecenter Herning med ferier af enhver art. Messen byder på over 1.000 udstillere og Spanien som årets partnerland.

Danske forbrugerpriser er de højeste i EU

En europæisk undersøgelse viser, at Danmark er det dyreste land i EU. Priserne ligger 47% over gennemsnittet.

Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.