Ferierejser som julegaver?

Flere undersøgelser tyder på, at rejsegaver er populære julegaveønsker. Men hvem ønsker egentligt rejserne, og hvem får dem? Det har Apollo undersøgt blandt 1.022 danskere fra hele landet.

49% har faktisk aldrig givet en rejse i gave. Men kun 15% fortæller, at de foretrækker ikke at få en rejsegave. 22% vil dog gerne overraske den, de har kær, med en rejse.

Særligt partneren fortjener en rejse i gave. Hver anden fortæller, at de ville give deres partner en rejse i gave, hvis det skulle blive aktuelt, mens 42% vil tilgodese deres børn, og 3% mener, at svigerforældrene fortjener en rejsegave.

”Rejsegaver er noget, vi køber til dem, vi er tættest på. Enten, fordi vi har den bagtanke, at vi selv skal med, eller fordi det er lidt dyrere at købe en weekend i Barcelona eller en uge på Kreta end en 2-pak strømper til svigerfar. Men vi har også flere, der ringer for at købe en rejse til hele familien,” siger Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Chancen for at ramme plet er størst blandt de kvindelige gavemodtagere. Hos 19% står rejser nemlig højt på ønskelisten. Og faktisk mener 15%, at en rejse er den bedste gave, man kan få. Desuden vil kvinder også hellere give rejsegaver (24%) end mændene (20%).

Det er dog mænd, der oftest tilgodeser deres partner. 56% siger, at de ville forkæle deres partner, hvis de skulle give en rejsegave. 47% af kvinderne hælder mest til at forære deres børn en rejsegave.

Vejrudsigterne sender danskere på ferie-flugt

Salg af ferierejser til sommer boomer

Danskerne spiser sig til god ferie