Fin velkomst til ny rute

Flankeret af premiereflyets kabinechef, til venstre, og kaptajn, indvier chefen for Air France i Sydvestfrankrig, Frederic Alory, nr. to fra venstre, og konsul Yann Schÿler, ruten i Københavns Lufthavn.

LUFTFART: Der var fuldt hus, da Air France i går for første gang landede ny rute fra Bordeaux i Københavns Lufthavn. Bliver sæsonruten den ventede succes, kommer den måske igen næste år.

Der var 178 passagerer – fuldt hus – da Airbus A320-flyet fra Air France i går eftermiddag landede til tiden i Københavns Lufthavn – og 137 rejsende da det under en time senere forlod København. Nogle af de rejsende til Bordeaux skulle videre til bl.a. Lyon og Paris.

Ved afgangen fra København blev der bl.a. fremvist danske, svenske, norske og britiske pas, men også pas fra bl.a. Serbien og Polen.

Personale fra handlingselskabet Aviator samt Yann Schÿler, nr. fire fra højre, og Air France KLM’s stationschef i Københavns Lufthavn, Didier Horbez, fulgt af Frederic Alory og salgschef leisure hos Air France KLM i Danmark, Anette Macallan.

Ruten blev ekspederet af handlingselskabet Aviator, der i maj fik fornyet sin kontrakt med Air France KLM i Københavns Lufthavn. Her har de to Skyteam-medlemmer op til 12 daglige afgange i sommersæsonen.

Faktisk var der to ekstra passagerer i det fyldte fly fra Bordeaux. Men fordi alle sæder i kabinen var solgt, sad den danske konsul i bl.a. Bordeaux, direktør for vinfirmaet Maison Schröder & Schÿler, Yann Schÿler, med chef for Air France i Sydvestfrankrig, Frederic Alory, på jumpseats i cockpit.

Yann Schÿlers familie har i over 100 år været danske konsuler i Bordeaux-regionen.

Stationschef i Københavns Lufthavn for Air France KLM, Didier Horbez, sagde til standby.dk, at bookingtallene på den nye sæsonrute tegner godt. Den flyves fire gange om ugen frem til 3. september.

”Bliver ruten en succes, kan vi håbe, at den genoptages næste år – måske i en længere periode,” sagde han.

Ved ankomsten i Københavns Lufthavn blev flyets passager budt på Anthon Berg marcipanbrød – og de udenlandske gæster fik et kort over København. Ved afrejsen uddelte salgschef leisure hos Air France KLM i Danmark, Anette Macallan, bl.a. den nye dille, fidget spinners, med Air Frances logo til de større børn. Til stor begejstring.

Inden ombordstigningen sagde den danskgifte konsul Yann Schÿler, han er også konsul for Sverige og senest Norge, til passagererne på et fornemt dansk: ”Bordeaux er en meget interessant by, men ikke kun fordi den er Frankrigs største vinby. Jeg er selv vinhandler og kan kun anbefale besøg i det nye vinmuseum, La Cité du Vin, om vin fra hele verden. Det åbnede sidste år. Og så placerede rejseguiden Lonely Planet også sidste år Bordeaux som et af verdens generelt mest attraktive rejsemål.”

Yann Schÿler sagde til standby.dk, at der bor såvel 200 danske og også 200 svenske familier i hans område, der bl.a. også omfatter byerne Toulouse og La Rochelle.

Han roste Air France for god markedsføring af den nye rute mellem Bordeaux og København – noget Yann Schÿler også havde bidraget til gennem sine kontakter til regionens danske og svenske familier.

Chefen for Air France i Sydvestfrankrig, Frederic Alory, sagde til standby.dk, at flyet på ruten til København kun har én klasse og at flytypen normalt bruges på f.eks. Air France-ruten fra Bordeaux til Paris, men der er færre flyvninger på strækningen i sommerferietiden. Derfor kan den beskæftiges på andre ruter – som f.eks. København.

”Allerede nu er der nærmest udsolgt på alle afgange fra Bordeaux til København til midten af august”, sagde Frederic Alory.

Handlingselskabet Aviator har bl.a. Air France KLM som kunde i Københavns Lufthavn, kontrakten blev i maj fornyet for mindst tre år. Og da Aviator skubbede Air France-flyet fra Gate A22 åbnede både kaptajnen og styrmanden sine cockpitvinduer og vinkede til gatepersonalet fra Aviator. En god gestus – og en god start på en ny rute, om end den bliver kort – til at begynde med.