Finanslovsudspil glemmer turismen

Katia K. Østergaard.

Katia K. Østergaard.

”Det spirende økonomiske opsving har fortsat brug for gødning. Det har regeringen fokus på. Men vi synes, at man bruger gødningen forkert”, lyder reaktionen fra Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Udspillet indeholder bl.a. afgiftslettelser til erhvervslivet. Men kun få vil direkte gavne turismen: ”Turismen er et af landets vigtigste eksporterhverv og i vækst. Men vi har markant ringere vilkår end andre erhverv i Danmark og konkurrenterne i udlandet. Det kan undre, at regeringen ikke satser mere aktivt på at udnytte turismens vækstpotentiale,” siger Katia K. Østergaard.

”Turismen er rykket op på den politiske dagsorden, og blå blok har sendt klare signaler om, at satse på erhvervet. Derfor forventer vi, at det endelige forlig vil have mere fokus på dansk turisme.”

Siden 2014 år har erhvervet fået del i den internationale vækst, men på grund af de høje skatte- og afgiftstryk er erhvervet hæmmet af svag konkurrencekraft i forhold til nabolandene.

”Der er behov for, at vi får en ”Vækstplan 2.” Hvor den første handlede om organisering, bør den næste fokusere på bedre økonomiske rammer.”

”I landdistrikterne er landbrug og turisme dominerende erhverv. Det er forståeligt, at regeringen har fokus på landbruget, men det kan undre, at der ikke er større fokus på turismens konkurrencevilkår,” slutter Katia K. Østergaard.