Finanslovsudspil glemmer turismen

Katia K. Østergaard.

Katia K. Østergaard.

”Det spirende økonomiske opsving har fortsat brug for gødning. Det har regeringen fokus på. Men vi synes, at man bruger gødningen forkert”, lyder reaktionen fra Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Udspillet indeholder bl.a. afgiftslettelser til erhvervslivet. Men kun få vil direkte gavne turismen: ”Turismen er et af landets vigtigste eksporterhverv og i vækst. Men vi har markant ringere vilkår end andre erhverv i Danmark og konkurrenterne i udlandet. Det kan undre, at regeringen ikke satser mere aktivt på at udnytte turismens vækstpotentiale,” siger Katia K. Østergaard.

”Turismen er rykket op på den politiske dagsorden, og blå blok har sendt klare signaler om, at satse på erhvervet. Derfor forventer vi, at det endelige forlig vil have mere fokus på dansk turisme.”

Siden 2014 år har erhvervet fået del i den internationale vækst, men på grund af de høje skatte- og afgiftstryk er erhvervet hæmmet af svag konkurrencekraft i forhold til nabolandene.

”Der er behov for, at vi får en ”Vækstplan 2.” Hvor den første handlede om organisering, bør den næste fokusere på bedre økonomiske rammer.”

”I landdistrikterne er landbrug og turisme dominerende erhverv. Det er forståeligt, at regeringen har fokus på landbruget, men det kan undre, at der ikke er større fokus på turismens konkurrencevilkår,” slutter Katia K. Østergaard.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.