Finnair får endnu en destination i Kina

Fra 14. juni til 26. oktober vil Finnair fra næste år flyve tre gange om ugen mellem Helsingfors og Xi’an. Den første direkte rute mellem Xi’an og Europa er Finnairs seneste skridt mod målet – at fordoble den asiatiske omsætning i 2020.

Finnair har for nyligt også annonceret åbningen af en ny sommerrute til den vietnamesiske hovedstad Hanoi fra 15. juni næste år. Det bliver også med tre ugentlige afgange.

”Jeg er meget begejstret for at præsentere Xi’an som vores 5. destination i Kina. Den hurtigt voksende kinesiske økonomi fortsætter med at være brændstof til en hastig vækst i efterspørgslen på flyrejser til og fra Europa, og det åbner nye muligheder for Finnair. Vi har en historie som pionerer i arbejdet for at skabe bedre forbindelser mellem Europa og Kina siden 1988, da vi begyndte at flyve til Beijing,” siger Finnairs koncernchef, Mika Vehviläinen.

Xi’an er en metropol med omkring 8 millioner indbyggere i det centrale nordvest-Kina. Det er et voksende midtpunkt for udvikling af Kinas rumfart og softwareindustrier, oplyser Finnair.

Byen har været kejserlig hovedstad i Kina. Den berømte Terracottahær er sammen med en stor samling af skulpturer fra gravhøje fundet omkring kejser Qin Shi Huangs mausolæum, og det befinder sig 40 kilometer øst for centrum af Xi’an.

Tidligere i år blev Finnair det første flyselskab med en rute mellem Europa og Chongqing, en anden hurtigt voksende megaby i Kina. Derudover flyver Finnair også direkte til Beijing, Shanghai og Hongkong. Finnairs yderligere 8 asiatiske destinationer er Bangkok, Delhi, Hanoi, Nagoya, Osaka, Seoul, Singapore og Tokyo.