Finnair fordobler nettooverskuddet

finnairDet nationale finske flyselskab kom ud af årets tredje kvartal med et nettooverskud på 87,6 millioner Euro, hvilket er mere end dobbelt så meget som de 39 millioner for et år siden.

Resultatet blev opnået på baggrund af en omsætning på 640,9 millioner Euro – 3% mere end i tilsvarende periode i 2015.

“Med baggrund i det nuværende marked er vi tilfredse med at slå rekorden fra tredje kvartal sidste år”, siger CEO Pekka Vauramo. ”Kapaciteten i kvartalet steg med 8,4% i forhold til samme periode sidste år – hovedsageligt på ruterne over Nordatlanten og de asiatiske ruter. Load factor faldt fra 85,8% til 84,2%”.

“Den intense konkurrence på Nordatlanten sætter vores yields under pres. Samtidig var ferietrafikken specielt fra Kina negativt ramt af terrorangrebene i Europa, hvilket gik ud over vores load factor på de asiatiske ruter”.

“I tredje kvartal havde vi held med at tiltrække asiatiske turister til Nordeuropa, hvor for eksempel København for nylig overgik Paris på positionen som nr. et for kinesiske turistgrupper”.

”Vi fastholder vores forventninger til resultatet for hele året, men gør opmærksom på en nogen usikkerhed med hensyn til udviklingen i den kommende periode”, siger Pekka Vauramo.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.