Finnair klar til premiere med nyt fly

0

Finnairs første A350 i går i Københavns Lufthavn.

LUFTFART: Finnair begynder i morgen som første flyselskab i Europa at flyve langruter med Airbus nyeste model, A350XWB.

I morgen, lørdag 21. november, letter Finnairs nye Airbus A350XWB for første gang med kurs mod Shanghai i Kina fra Helsinki. Om vinteren flyver Finnair til Kina 24 gange om ugen. Om sommeren 32 gange. 45 pct. af Finnairs omsætning kommer fra Asien-trafikken. Foreløbig har Finnair 17 Asien-ruter, nogle er dog kun sæsonruter.

Frem til 2022 modtager Finnair som første flyselskab i Europa 19 fabriksnye Airbus A350XWB. De indsættes i første omgang på Shanghai, Hong Kong, Tokyo, Beijing og Seoul.

A350 har hos Finnair, 297 sæder, 46 på business class med bl.a. fladsenge og konfiguration på 1-2-1, 43 i economy comfort, og de resterende 208 på economy i 3-3-3 opstilling.

Efter Finnair i oktober fik nøglerne sit første eksemplar af A350, gik rutetræningen i gang for piloter og kabineansatte. Det betød en lang række flyvninger på kortere distancer. Således fløj Finnair f.eks. i 11 dage en af sine daglige afgange mellem Helsinki og København med A350.

Fra 4. april næste år letter Finnair på ny rute fra Helsinki til Billund. Der bliver en daglig flyvning med enten en Embraer 170 eller Embraer 190.

Ifølge Centre for Aviation er Helsinki den femtestørste lufthavn i Europa når det gælder ruter til Asien. Størst er London, fulgt af Paris, Frankfurt og Amsterdam. Københavns Lufthavn er nr. 11 på listen.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz