Fire letbaner på vej i Danmark

letbane-OdenseLetbanen – den moderne sporvogn – vinder frem og kommer nu også til Danmark, der får fire letbaner de kommende år til en pris af 14 milliarder kroner.

I Aarhus er arbejdet med en 12 kilometer ny bane i fuld gang. Når banen åbner i 2017 vil den være over 100 kilometer lang og have et halvt hundrede stoppesteder.

I Aalborg traf byrådet beslutning om letbane først på måneden og vil anlægge en strækning fra centrum sydpå til blandt andet universitetet, som kan stå klar omkring 2021. Nogenlunde samtidig ventes letbanen i Odense og langs Ring 3 på Københavns vestegn at stå klar, skriver business.dk.

”Letbanen er et kompromis mellem bus og metro. Den er langt billigere i anlæg og drift end metroen, og en forbedring af busdriften, som kan tiltrække flere passagerer”, siger Chris­tian Wichmann Matthiessen, professor i byudvikling ved Københavns Universitet.

Vigtigst er måske, at letbaner gør det attraktivt at bosætte sig og etablere virksomhed i nærheden. En buslinje kan let flyttes eller nedlægges, hvorimod en letbane bliver liggende.

Selv om ingen af de fire letbaner er åbnet er der flere forslag om udvidelser, forlængelser og nye etaper. En gren fra Gladsaxe til Nørrebro Station er mest realistisk. Grenen skal gå langs Frederikssundsvej og vil binde letbanen sammen med den kommende metrocityring.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.