Flaskevand bedst mod turistmave

Men næsten hver tiende vælger i stedet Jägermeister for at sætte en stopper for mavebesværet. Det viser en undersøgelse fra forsikringsselskabet If.

 

”Næsten halvdelen af alle, der rejser på en fjortendages rejse til Afrika, Asien eller Sydamerika, pådrager sig en sygdom ifølge selskabets statistik. I højrisikolande som for eksempel Egypten, Tunesien eller Tyrkiet, skal man være særlig på vagt, drikke flaskevand, være omhyggelig med hvad og hvor man spiser og rengøre hænderne grundigt med vådservietter eller håndsprit”, siger Caroline Uliana, presseansvarlig for If.

 

Undersøgelsen viser, at kvinder passer bedre på end mænd. Frem for alt vasker de hænder oftere og anvender vådservietter og håndsprit i større udstrækning. Hver tredje person mellem 20 og 24 år blæser derimod helt på at beskytte sig mod dårlig mave på rejsen.

 

Turistmave er en meget almindelig lidelse som rammer millioner af rejsende hvert år. Infektionen smitter via forurenet mad eller vand og fortager sig som regel efter 3-4 dage. Alle kan blive ramt, men børn under tre år er særligt udsatte. Den vigtigste behandling ved turistmave er tilførsel af væske.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.