Flere busser i regnvejr

Der er flere passagerer til busserne, når det regner eller er meget koldt. Derfor vil Movia i samarbejde med Nettbuss indrette køreplanen mere efter vejret, skriver avisen.dk.

 

Der kører allerede flere busser om vinteren, men planen er at udsigt til regn på en sommerdag også skal sende flere busser på gaden. Ifølge Movia er bus 5a i København Nordens største buslinje, som på hverdage benyttes af mellem 48.000 og 71.000 passagerer. Og det er i høj grad vejret, der afgør passagertallet.

 

”Prognoser for passagertallet skal kunne variere antallet af busser med op til 10%”, fortæller områdechef i Movia, Torsten Rasmussen.

 

I første omgang vil man på ugebasis lave prognoser for det forventelige passagertal og så tilpasse busdriften efter blandt andet vejrudsigt, større arrangementer og trafikomlægninger. På længere sigt vil man halvere planlægningstiden til 3-4 dage, så vejrudsigten er mere troværdig.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.