Flere busser til Billund Lufthavn

Billund Lufthavns marketingchef, Jesper Klausholm, med reklame for den øgede bustrafik fra Aarhus til Billund.

Billund Lufthavns marketingchef, Jesper Klausholm, med reklame for den øgede bustrafik fra Aarhus til Billund.

LUFTFART: Mens der hidtil har været ca. 10 daglige busture direkte fra Aarhus til Billund Lufthavn, steg tallet i går til 17 på hverdage. Første afgang er kl. 03.00 Ca. 15 pct. af Billunds flypassagerer kommer fra Aarhus.

Busturen fra Aarhus Rutebilstation via Aarhus Banegård til Billund Lufthavn tager ca. 90 minutter. Første afgang fra Aarhus er kl. 03 om natten – for at kunne nå første bølge ud af Billund omkring kl. 06.

Billund har omkring 35 direkte udenrigsruter med Amsterdam, London Stansted og London City Airport samt Frankfurt, Oslo og Paris som de største ruter, oplyser lufthavnens marketingschef, Jesper Klausholm, til standby.dk

Busruten fra Aarhus hedder ”Billund Airport Express” – afgangstiderne fra Aarhus og Billund kan ses på busselskabet Midttrafiks hjemmeside.

”Vi har fået mange henvendelser fra aarhusianerne med ønsket om bedre og hurtigere busser til Billund. Det har vi lyttet til og kan nu sammen med Midttrafik tilbyde lettere adgang til hele verden fra Billund,” siger Jesper Klausholm.

Busserne kører hver time i de perioder af døgnet med mange flyafgange og -ankomster. ”Timedriften bliver betjent af luksusbusser med komfortsæder og gratis internet,” siger Jesper Klausholm.

Kun omkring fire procent af Billunds passagerer benytter i dag offentlig transport for at komme til lufthavnen.

”Vejene til Billund Lufthavn er de seneste år blevet udbygget, så rejsetiden fra Aarhus i bil er blevet afkortet og nu tager ca. en time. Alligevel er det vores klare overbevisning, at der er et stort behov for at forbedre den offentlige transport mellem Billund og Aarhus, hvilket vi nu gør med Billund Airport Express busserne,” siger Jesper Klausholm. I 2019 får Billund Lufthavn også en togrute til lufthavnen.

Billund Lufthavn kom i går med sine trafiktal for september, der var næsten 300.000 passagerer, lige under seks procent flere end samme måned sidste år. To ud af tre passagerer fløj på lufthavnens passagerruter