Flere fly-fusioner i vente

Geoff Dixon mener, at den kapitalkrævende branche i det hele taget vil opleve adskillige sammenlægninger i de kommende år og nævner Singapore Airlines som en oplagt partner for australske Qantas. Han mener ikke, at Qantas som verdens 10. største flyselskab vil være i stand til at klare sig i en tidshorisont på 5-10 år, skriver borsen.dk.

 

Dixon har netop offentliggjort Qantas årsregnskab, der har en indtjeningsvækst på 44% i forhold til seneste regnskabsår. Fremgangen hænger tæt sammen med selskabets prisaftaler om brændstof, som kun steg med otte procent for selskabet, selv om den reelle prisstigning var 60%.

I Europa skriver Thomson Financial, at Air France – KLM har engageret investeringsbanken Lazard med henblik på at undersøge en effekt af et eventuelt køb af Austrian Airlines.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.